Kijev szerint ultimátumot kapott Moszkvától a Donyecki Népköztársaság vezetése
2017. február 04. írta: Barton86

Kijev szerint ultimátumot kapott Moszkvától a Donyecki Népköztársaság vezetése

zaharcsenko.jpg

Az orosz védelmi minisztérium és az orosz fegyveres erők vezérkara arra figyelmeztette a Donyecki Népköztársaság (DNR) vezetését, amennyiben elveszítik az irányítást a Donyecktől nem messze található jaszinuvatai bázis fölött, abban az esetben el lesznek távolítva a pozíciójukból - közölte az ukrán katonai hírszerzés adataira hivatkozva Olekszandr Motuzjanik, az elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője.

Motuzjanik azt állítja, ez azon a megbeszélésen hangzott el, melyen Olekszander Zaharcsenko, a Donyecki Népköztársaság vezetője, az orosz védelmi minisztérium megfigyelői, valamint az orosz fegyveres erők vezérkara vett részt a Donyeck megyében található Khartsyzk városában.

A szóvivő szintén a hírszerzés információira hivatkozva arról beszélt, hogy a DNR vezetése ellenőrző pontokat hozott létre annak érdekében, hogy ne tudjanak dezertálni a Donyecki Népköztársaság fegyveresei – írja az Ukrajinszka Pravda.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr512182688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása