Áprilisban lemondhat az ukrán miniszterelnök
2017. február 07. írta: Barton86

Áprilisban lemondhat az ukrán miniszterelnök

hrojszman.jpg

Ruszlan Bortnik ukrán politikai elemző szerint van rá esély, hogy áprilisban távozik posztjáról Ukrajna jelenlegi kormányfője, Volodimir Hrojszman.  A lemondás nem csak a belső politikai ellentétek miatt következhet be, hanem amiatt is, hogy egyre nagyobb a külföldi nyomás a kijevi vezetésen, hogy hajtsa végre a minszki megállapodásokat és vezesse ki az országot a válságból – írja a Golos.ua ukrán információs ügynökség.

Hrojszman lemondása, az elemző szerint, előrehozott parlamenti választásokat, vagy a koalíció átformálását vonhatja maga után, melyből már korábban kilépett a korábbi ukrán miniszterelnök, Julija Timosenko Haza (Batykivscsina) és Oleh Ljasko Radikális pártja, valamint az Önsegély (Szamopomics) frakció. Bortnik úgy gondolja, hogy az utóbbi esetben az említett politikai erők egyikének a vezetője kerülhet a miniszterelnöki székbe.

Volodimir Hrojszmant az ukrán parlament választotta meg kormányfőnek Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök lemondását követően.

Hrojszman korábban a házelnöki tisztet töltötte be, azt megelőzően pedig miniszterelnök-helyettes volt Jacenyuk kormányában. 2006 márciusától miniszterelnök-helyettesi kinevezéséig a nyugat-ukrajnai Vinnicja város polgármestere volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr2812235256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása