Az állami statisztikai hivatal szerint gazdasági növekedés tapasztalható Ukrajnában
2017. február 09. írta: Barton86

Az állami statisztikai hivatal szerint gazdasági növekedés tapasztalható Ukrajnában

ukran_gazdasag.jpg

Az ukrán gazdaság a vártnál nagyobb ütemben nőtt a tavalyi utolsó negyedévben elsősorban az ipari és a mezőgazdasági termelés bővülésének köszönhetően - közölte az ukrán statisztikai hivatal vezetője szerdán.

Ihor Verner azt mondta, hogy nem végleges adatok szerint 4,5-4,8 százalék közötti mértékben nőtt a hazai össztermék (GDP) a tavalyi utolsó három hónapban éves összevetésben. A tavalyi harmadik negyedévben a GDP kisebb ütemben, 2 százalékkal bővült.

Az ukrán jegybank nemrég szerényebb, 3,1 százalékos tavalyi utolsó negyedévi gazdasági növekedéssel számolt, és úgy vélte, hogy tavaly egész évben átlagosan 1,8 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye.

A statisztikai hivatal vezetője arról is beszélt szerdán, hogy tavaly 2,4 százalékkal nőtt az ukrán ipari termelés négy év zsugorodás után. Az illetékes szerint jól teljesített a mezőgazdasági ágazat is, de adatokat nem közölt.

Az idei évi költségvetés 3 százalékos gazdasági növekedéssel számol - írja az MTI.

Az ukrán gazdaságnak szüksége is van a gazdasági növekedésre, hiszen a pénzügyi válság kitörése óta 25%-kal zsugorodott, vagyis van honnan emelkedni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr912239508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása