Az ukrán kormány a „tűzzel játszik”
2017. február 16. írta: Barton86

Az ukrán kormány a „tűzzel játszik”

jsz.jpg

A The Washington Post rovatvezetője, Jack Losh a Kelet-Ukrajnában harcoló önkéntes alakulatokról írt cikkében hazugsággal vádolta meg az ukrán hatóságokat: véleménye szerint nem mondanak igazat akkor, amikor azt állítják, hogy ellenőrzésük alatt tartják ezeket az egységeket.

A zsurnaliszta megjegyzi, annak ellenére, hogy Kijev hivatalosan ígéretet tett azzal kapcsolatban, hogy megfékezi ezeket a lázadó alakulatokat, az önkéntes alakulatok máig harcolnak az oroszbarát szeparatisták ellen.

„Hivatalosan mi nem vagyunk itt (a kelet-ukrajnai terrorellenes műveletek övezetében).  A politikusok azt mondják, hogy a mi csapatainkat már kivonták az ország keleti részéből, ám ez a valóságban máshogy van. Jó kapcsolataink vannak az ukrán katonákkal, s van egy közös ellenségünk.” – mondta el az amerikai újságírónak a Jobb Szektor nacionalista szervezet önkéntes katonai alakulatának egyik harcosa.

A szerző úgy gondolja, a Jobb Szektor létezése „aláássa Kijev hitelességét Európában”, az ukrán kormány pedig a „tűzzel játszik” amiatt, mert szemet huny az önkéntes katonai alakulatok jelenléte fölött a konfliktus sújtotta övezetben – írja a Korrespondent.net.

„A politikusok attól tartanak, ha véget ér a háború, akkor visszatérünk Kijevbe, s a fegyvereinket ellenük fordítjuk. Nekünk ezt meg kell tennünk. Ez a mi feladatunk.” – mondta el Losh forrása.

A zsurnaliszta felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy a Jobb Szektorhoz külföldi radikálisok is csatlakoztak. A konfliktus sújtotta övezetben az újságírónak sikerült beszélnie egy olasz neo-fasisztával és egy holland szélsőjobboldalival.

Az Ukrán Védelmi Minisztérium nem kommentálta a Washington Postban megjelent írást.

Losh cikkében hangsúlyozta, hogy „a Jobb Szektor és az ukrán politikai elit konfrontációja, s a tiltakozási vágy ajándék a Kremlnek.”  „Ezeket a tényezőket az ellenség is kihasználhatja.” – jegyezte meg az újságíró.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr712266442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása