Drágult az élet Ukrajnában
2018. november 10. írta: Barton86

Drágult az élet Ukrajnában

2227882.jpg

Az Ukrán Állami Statisztikai Hivatal adatai szerint a fogyasztói árak szeptemberhez képest októberben 1,7 százalékkal nőttek Ukrajnában.

Az élelmiszerek közül leginkább a zöldségfélék és a gyümölcsök ára emelkedett, előbbi 8,8 százalékkal, utóbbi 4,6 százalékkal drágult. A Statisztikai Hivatal adatai szerint a tej ára 3,6 százalékkal emelkedett, a kenyérért és a tojásért 2,7 százalékkal, a cukorért 2,3 százalékkal kell többet fizetnie az ukrán állampolgároknak - írja a Korrespondent.net.

Az áremelkedés természetesen az alkoholos italokat és a dohánytermékeket is érintette, esetükben 2,3 százalékos drágulás tapasztalható. A ruhaneműk és a lábbelik ára 2,6 százalékkal, az albérletek, víz, az elektromos áram, a gáz és az egyéb tüzelőanyagok ára 0,6 százalékkal emelkedett.

Az Ukrán Állami Statisztikai Hivatal májustól-augusztusig a fogyasztói árak csökkenését tapasztalta, amit a 0,7 százalékos deflációval magyarázott. Szeptemberben viszont nőtt az infláció Ukrajnában, s emiatt az árak is emelkedtek - derült ki a hivatal adataiból.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr8614363169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása