A bukott miniszterelnök szerint több pénzt kell fordítani az ukrán-orosz határon húzódó „fal” építésére
2017. február 09. írta: Barton86

A bukott miniszterelnök szerint több pénzt kell fordítani az ukrán-orosz határon húzódó „fal” építésére

jaavce.jpeg

A korábbi ukrán miniszterelnök, a Népi Front (Narodnij Front) elnevezésű párt jelenlegi vezetője, Arszenyij Jacenyuk kevesli az ukrán-orosz államhatáron épülő „fal” építésére szánt 200 millió hrivnyát (közel 2,2 milliárd forint), ezért ő és pártja a jelenlegi kormányfőhöz, Volodimir Hrojszmanhoz fordul azzal kapcsolatban, hogy növeljék a finanszírozás összegét – számol be az UNIAN hírügynökség.

„Az utóbbi két évtizedben egyetlen kormány, egyetlen hatalom sem fogott bele a fal építésébe az ukrán-orosz államhatáron.  2014-ben mi kezdtük el ezt a projektet.” – magyarázta az ex-miniszterelnök.

Arszenyij Jacenyuk miniszterelnöksége alatt fogadták el az úgynevezett „intelligens határ” projektjét. A létesítmény építésére szánt összeget azóta a tizedére csökkentették. A finanszírozásra szánt összeg csökkentése Jacenyuk elmondása szerint annak köszönhető, hogy már nem ő miniszterelnök. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy hivatali ideje alatt a munka 10 százalékát már elvégezték. Véleménye szerint. ha annyi pénzt fordítanának a „fal” építésére, mint amennyit az ő kormányzása alatt fogadtak el, akkor 2018-ra elkészülhetne a létesítmény az ukrán-orosz határon.

„A határ az első védelmi vonal. Hogyan védjük meg országunkat első védelmi vonal nélkül?” – tette fel a kérdést a Népi Front vezetője.

Jacenyuk szerint a „fal” építését leginkább Szerhij Ljovocskin, aki korábban Viktor Janukovics elnöki adminisztrációját vezette, a Julija Timosenko által vezetett, jelenleg ellenzéki Haza (Batykivcsina) párt, s néhány, a „hazája ellen játszó” képviselő ellenzi.

Arszenyik Jacenyuk elmondása szerint a balti országok az ukrán modell alapján már megkezdték az építési munkálatokat az Oroszországgal határos szakaszaikon.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr4612241810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása