Szép lassan elhagyják Ukrajnát a munkaképes állampolgárok
2018. október 23. írta: Barton86

Szép lassan elhagyják Ukrajnát a munkaképes állampolgárok

5bcda419bf0d6-ukraintsy.jpg

Március 20 óta több mint 619 ezren hagyták el Ukrajnát, a legtöbben a jobb megélhetés miatt, s ez a szám szinte minden percben emelkedik - irja a PMG.ua az ukrainianpeopleleaks.com adataira hivatkozva, ahol online követhetjük a kivándorló ukrán állampolgárok számát.

Olekszandr Bilousz ukrán HR-szakértő szerint a kivándorlók számának növekedése a munkaerő hiány súlyosbodásához vezethet. Elmondása szerint több olyan gyár is nyílt Ukrajnában, ahol viszonylag magasak a bérek, de mégsem tolonganak a munkavállalók. A befektetők általában az iskolázott, viszonylag olcsó munkaerőt preferálták, ám lassan odajut Ukrajna, hogy elveszíti fő erőforrását, a munkaképes lakosságot, s nem lesz, aki fejlessze az országot - derül ki a szakértő szavaiból.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr9214317495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása