Washington újabb szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben
2018. november 09. írta: Barton86

Washington újabb szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben

screen-shot-2016-04-02-at-11_59_47.jpg

 Az amerikai pénzügyminisztérium újabb szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben csütörtökön.

A vállalatokat és egyéneket sújtó büntető intézkedéseket a Krím-félsziget megszállására hivatkozva hozta meg az amerikai kormány - tudatja az MTI.

A szankciók egy orosz és két ukrán állampolgárt, valamint Oroszországban és Ukrajnában lévő, összesen kilenc vállalatot érintenek.

Az amerikai pénzügyminisztérium szerint az egyik vállalat a Rosszija Bankhoz és Jurij Kovalcsuk orosz üzletemberhez köthető, akit egyébként az amerikai sajtóban Vlagyimir Putyin orosz elnök személyes bankárjaként szoktak emlegetni.

Az amerikai kormányzat továbbá büntető intézkedéssel sújtja a "Luhanszki Népköztársaság"néven ismert kelet-ukrajnai szakadár terület állambiztonsági minisztériumát is.

A szankciók értelmében az érintettek esetleges amerikai vagyonát befagyasztják és megtagadják tőlük a hozzáférést az amerikai pénzügyi rendszerhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr3014361431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása