Toroczkai László: Ukrajna adja vissza Kárpátalját Magyarországnak! (videó)
2018. október 24. írta: Barton86

Toroczkai László: Ukrajna adja vissza Kárpátalját Magyarországnak! (videó)

toro-e1477386435400.jpg

Toroczkai László, a Mi Hazánk mozgalom vezetője az Október 23-i megemlékezésen kijelentette, hogy nem feledkeznek meg az 1991-es kárpátaljai népszavazásról.

A politikus Ukrajna kormányától azt követeli, ha az ukrán állam nem tudja biztosítani a kárpátaljai magyarok jogait, önrendelkezését és biztonságát, akkor érvényesítsék a 91-es referendumot, "Kárpátalja kapjon önrendelkezést, a kárpátaljai magyarság területi autonómiát, ás ha ezt sem tudja Ukrajna megtenni, akkor Kárpátalját adja vissza Magyarországnak!"

Toroczkai László magyar nemzeti radikális politikus, újságíró, lapszerkesztő, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (2001), a Mi Hazánk Mozgalom (2018) és a Hunnia (2007) mozgalmak alapítója, a Magyar Jelen című lap főszerkesztője. Személye akkor került a figyelem középpontjába, amikor 2006 szeptemberében az őszödi beszéd kiszivárgása miatt kirobbant zavargás tüntetőit az az MTV-székház ostromakor a budapesti Kossuth térről a Szabadság térre vezette. 2013 óta Ásotthalom polgármestere. 2015 elején, bár sokáig ellenezte a gondolatot, az ő ötleteként került bele a magyar közbeszédbe először a Magyarország déli határain felépítendő kerítés gondolata.

2016-tól a Jobbik alelnöke. Vona Gábor lemondását követően 2018. május 12-én elnökjelöltként indult a Jobbik tisztújító kongresszusán, amelyen Sneider Tamással szemben 46% szavazattal alulmaradt. Ezt követően, miután Mi Magunk néven platform létrehozását kezdeményezte a Jobbikon belül, 2018. június 8-án kizárták a pártból. Ezt követően Mi Hazánk Mozgalom néven új párt alapítását hirdette meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr814319849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása