Az IMF szerint Ukrajna a helyes irányba halad
2018. október 25. írta: Barton86

Az IMF szerint Ukrajna a helyes irányba halad

2219057.jpg

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szent meggyőződése, hogy a reformok végrehajtása és a kiegyensúlyozott makrogazdasági politika, gazdasági sikereket hozhatnak Ukrajna számára - derült ki az IMF képviselőjének, Goesta Ljungman-nek a szavaiból.

A képviselő szerint az elmúlt négy év remek makrogazdasági politikája segített abban, hogy Ukrajna gazdasága kiegyensúlyozottabb legyen, s kilábaljon a recesszióból. Ljungman úgy véli, az ukrán jegybank minden tőle telhetőt megtesz az infláció csökkentése, s a külső pénzügyi egyensúly biztosítása érdekében. Az IMF képviselője kihangsúlyozta, hogy az ukrán kormány sikeresen csökkentette a költségvetési hiányt, s az államadósságot - számolt be az ukrán Korrespondent.

A Nemzetközi Valutaalap megbízottja felhívta a figyelmet 2014-ben megkezdett reformok folytatásának fontosságára, mert szerinte ezek által erősödhet Ukrajna gazdasága, s érkezhetnek befektetők az országba.

"Az elmúlt négy év bebizonyította, hogy Ukrajna a helyes irányba halad" - tette hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr7714321027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása