Két hónapja nem kaptak fizetést a kárpátaljai kórház dolgozói
2018. november 12. írta: Barton86

Két hónapja nem kaptak fizetést a kárpátaljai kórház dolgozói

1-50.jpg

A kárpátaljai kórházakban az alacsony bérek miatt több mint 500 betöltetlen állás van. Egy kezdőápoló bére 2500 hrivnya (körülbelül 25 ezer forint), azok, akik több éve dolgoznak a szakmában, is csak 3300 hrivnya (mintegy 33 ezer forint) fizetést visznek haza havonta. Egy orvos bére alig több mint 4000 hrivnya (kb 40 ezer forint). A legszomorúbb az egészben, hogy még ezt az alacsony fizetést sem kapják meg időben az egészségügyi dolgozók, az Ilosvai Járási Kórház alkalmazottai 2 hónapja nem kapták meg a bérüket. A bérhátralék összege mára elérte a 6 millió hrivnyát, több egészségügyi dolgozó kénytelen hitelből élni - tudatja a Mukachevo.net.

Az Ilosvai Járási Állami Adminisztráció egészségügyi részlegének vezetője, Szerhij Karaszlaj a kialakult helyzetet kommentálva elmondta, a járási költségvetésből maximum az októberi béreket tudnák rendezni, a novemberi és a decemberi fizetésekre már nem jutna pénz. Hogy év végéig meg tudják oldani problémamentesen az egészségügyi dolgozók bérezését, 9 millió hrivnyára lenne szüksége a Járási Állami Adminisztrációnak - tette hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr2814367803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása