Megfigyelőként részt vett a kelet-ukrajnai választásokon egy Jobbikos politikus
2018. november 13. írta: Barton86

Megfigyelőként részt vett a kelet-ukrajnai választásokon egy Jobbikos politikus

jobbik.jpg

Nepop Liuba, Ukrajna magyarországi nagykövete Facebook-oldalán számolt be az esetről.

"Azzal az információval kapcsolatban, hogy a Jobbik tagja, a Békés Megyei Közgyűlés képviselője az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzati Kongresszusában Samu Tamás Gergő „megfigyelőként” részt vett az u.n. „választásokon” Kelet Ukrajnában a Jobbik Magyarországért Mozgalom Elnökéhez, Békés Megyei Közgyülés Elnökéhez, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz fordultam.

Mi nagyra értékeljük Magyarország támogatását országunk területi egysége és a béke visszaállításában. Egyes „politikusok” ilyen cselekedetei megérdemlik a határozott elítélést és a megfelelő válaszlépéseket, hogy megelőzzük ezeknek a megismétlését. Az ilyen magatartás a népszerűség iránti hajhászásban, megfeledkezve a folyamatos orosz katonai agresszió következtében a majdnem mindennapi emberi áldozatokról az ukrán állampolgárok között, beleértve a magyar nemzetiségűeket is, nem csak az ukrán törvényeket és a nemzetközi jogi normákat sérti, de mélyen amorális is." - olvasható a nagykövet bejegyzésében.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr8214369479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása