Moszkal: Budapest továbbra is magyar útleveleket osztogat az ukrán állampolgároknak
2018. november 12. írta: Barton86

Moszkal: Budapest továbbra is magyar útleveleket osztogat az ukrán állampolgároknak

hennagyij-moszkal.jpg

Budapest nem szüntette be a magyar útlevelek kiadását az ukrajnai magyarok számára - jelentette ki Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója Kijevben a Regionális Fejlesztési Tanács hetedik ülésének megkezdése előtt.

A megyevezető elmondta, a kárpátaljai magyarok most már nem Beregszászon, hanem Magyarországon, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Kisvárdán juthatnak hozzá a magyar útlevélhez - tudatja az UNIAN ukrán hírügynökség.

Szeptember 19-én az Ukrinform ukrán állami hírügynökség kiszivárogtatott egy rejtett kamerával készült felvételt, amely felkerült a YouTube videomegosztóra is. Ezen ukrán állampolgárok magyar állampolgársági esküt tesznek, és magyar útlevelet kapnak a beregszászi konzulátuson. A felvétel miatt tovább romlott Magyarország és Ukrajna viszonya. Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter ugyanis kijelentette, hogy a beregszászi magyar konzulátus alkalmazottai megsértették Ukrajna törvényeit, ezáltal a konzuli kapcsolatokról szóló bécsi egyezményt. Kifogásolta továbbá, hogy a konzulátus munkatársai azt javasolták az esküt tevőknek, hogy titkolják el magyar útlevelüket az ukrán hatóságok elől.

Október 4-én az ukrán külügyminisztérium nemkívánatos személlyé nyilvánított és kiutasított az országból egy beregszászi magyar konzult, amire válaszul, a viszonosság elve alapján, Magyarország is kiutasított egy ukrán konzult.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr1814368011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.12. 16:06:55

"egy beregszászi magyar konzult"

Miért, hány beregszászi magyar konzul van?
süti beállítások módosítása