Trump békét teremtene Ukrajnában
2017. február 05. írta: Barton86

Trump békét teremtene Ukrajnában

1951259.jpeg

Washington azon fog dolgozni Kijevvel, Moszkvával és a kelet-ukrajnai konfliktusban érintett felekkel, hogy helyreállítsák a békét az ukrán-orosz határon - közölte Donald Trump amerikai elnök szombaton a Petro Porosenko ukrán elnökkel folytatott telefonbeszélgetése során.

Az ukrán elnök szóvivője arról számolt be, hogy a két elnök megvitatta a két ország közti stratégiai partnerség megerősítését, a Donyec-medencei helyzet politikai úton történő rendezését, és kifejezték mély aggodalmukat az utóbbi napokban fokozódó harcok miatt a donyecki szakadárok és az ukrán erők között - írja az MTI.

A szakadárok és az ukrán fegyveres erők közötti – főként tüzérséggel vívott – harcoknak egyes források szerint már több mint 100 halottja van, köztük ukrán katonák, szakadárok és civilek. Az ukrán oldalra mért tüzérségi támadások gyakran lakott területet vesznek célba Avgyijivka városában.

Az így megrongálódott lakásokban rettentő hideg van, több helyi lakos azonban nem tud hova menekülni. Az ukrán hatóságok több helyszínen sátrakat állítottak fel egyebek közt ételosztás és egészségügyi ellátás céljából.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr2812183640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása