Az utcán vadásszák le a sorköteleseket Ukrajnában
2018. november 06. írta: Barton86

Az utcán vadásszák le a sorköteleseket Ukrajnában

katona.jpg

 

A nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszban a "Helyhatósági Gárda", a Nemzeti Rendőrség és a katonai parancsnokság közös erővel keresik azokat a sorköteles állampolgárokat, akik behívót kaptak, de mégsem jelentek meg a hadkiegészítő parancsnokság előtt - számol be a helyi Kurs internetes kiadvány.

Az úgynevezett "Helyhatósági Gárda" vezetőjének, Andrij Pruszaknak a szavai szerint az esti órákban, az utcákon keresik a behívottakat, s akit megtalálnak, azt beviszik a helyi hadkiegészítő parancsnokságra, ahol átadják a behívót. Miután az illető átvette a dokumentumot, büntetőeljárást indítanak ellene a katonai szolgálat alóli kibújás miatt, s így már nehezebb "csak úgy nem megjelenni" a sorozóbizottság előtt - magyarázta Pruszanak.

Ivano-Frankivszk polgármestere, Ruszlan Marcinkiv azt tanácsolja a sorköteleseknek, hogy este inkább maradjanak otthon.

A bejegyzés trackback címe:

https://ukrajnai-hirek.blog.hu/api/trackback/id/tr2014356685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2018.11.07. 16:31:11

Remélem elpusztulnak mind.
Jó hír, hogy a náci ukrán bábállam nem képes mozgósítani évek óta.
Előbb-utóbb Kijevbe ér a moszkvai gyors és akkor lesz majd ukrán fogaknak csikorgatása.
süti beállítások módosítása